Към момента ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снеговалежите райони в

...
Към момента ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снеговалежите райони в
Коментари Харесай

Над 60 аварийни екипа на ЕВН работят за възстановяване на тока в Югоизточна България

Към момента ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снеговалежите региони в Югоизточна България е следната: Частично или изцяло с нарушено електрозахранване са села главно в планинските и труднодостъпни елементи в Родопите и част от Стара планина – на територията на области Пловдив, Смолян, Сливен, Бургас. Причина за повредите са снеговалежът и мощният вятър, голям брой паднали дървета и клони, вследствие на което са скъсани въздушни електропроводи приблизително и ниско напрежение.
Прочетете още
В област Пловдив се работи по възобновяване на електрозахранването за засегнатите села в по високите елементи на Родопите и в региона на Първомай. В област Смолян наранени са села най-вече в регионите на Баните и Хвойна, а в област Сливен възстановителните действия са съсредоточени в региона на Котел. В област Бургас усложнена остава ситуацията за села от общини Руен, Карнобат.

Повече от 60 екипа на Електроразпредeление Юг не престават възстановителните действия по засегнатите електропроводи, като тук-там се прави и обход, в това число с високопроходима техника и машинизация. Всички групи са готови с нужната техника и материали. 

Диспечерският център на компанията е в директна връзка с Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) и Министерство нa енергетиката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР